”Vindem Artă, NU Oameni” a lăsat o amprentă graffiti în Cahul

  • ”Vindem Artă, NU Oameni” a lăsat o amprentă graffiti în Cahul
”Vindem Artă, NU Oameni” este o campanie în care ne-am implicat cu trup și suflet deja de doi ani la rând. Pentru că vrem să micșorăm numărul celor care ajung pe mâinile traficanților și pentru că vrem să informăm cât mai mulți adolescenți despre riscurile traficului. Este o campanie care ne motivează ca de la an la an să fim și mai activi și mai creativi. În această toamnă am reușit să ajungem cu mesajele noastre la sute de copii din sudul țării, am reușit să comunicăm cu ei și să le descoperim talentele. Mulți dintre copii au acceptat provocarea noastră de a exprima campania ”Vindem Artă NU Oameni” într-un mod creativ. Iar munca lor urmează să fie răsplătită cu premii din partea noastră.

Am reușit să provocăm oameni talentați și să vedem care e potențialul nostru. Și am înțeles că putem multe. Pe lângă faptul că am ajuns în zeci de școli din raioanele de sud ale țării, am realizat și un desen graffiti pe peretele de la intrarea în orașul Cahul. Chiar de Ziua europeană împotriva traficului de persoane, pe data de 18 octombrie, împreună cu două fete talentate – Tamara Munteanu și Valeria Chirilă – am lăsat o amprentă vizuală în orașul Cahul. Deși conceptul picturii l-am propus noi, fetele l-au perfecționat. Pentru echipa NEXUS Cahul a fost o zi plină de culoare, cu mult soare și cu multe emoții. Dar și mai mari emoții au avut voluntarele noastre, care pentru prima dată au avut parte de așa o experiență.

 Valeria, de ce ai acceptat să faci voluntariat?

Am acceptat acest lucru pentru că am participat la mai multe acțiuni de voluntariat. Și când a venit oportunitatea, dar și propunerea din partea voastră ca să ne implicăm în această campanie, mi-am spus că merită să încerc. Este o primă experiență de a picta în aer liber și anume graffiti. Și vreau să spun că a fost cu succes.

Tamara, pe tine ce te-a motivat să accepți această provocare?

Mi s-a părut foarte interesantă anume ideea și conceptul campaniei ”Vindem Artă, NU Oameni” deoarece traficul de persoane este o temă foarte serioasă, la care nu trebuie să fim indiferenți. Și cu acest mesaj să arătăm și altor oameni care vin în orașul nostru că anume în Cahul oamenii sunt prietenoși și doresc ca toți oamenii să fie liberi.

Am reușit să facem ceea ce ne-am propus, noi cu conceptul, voi cu desenul. Ați muncit la desen mai bine de șase ore, puteți să le spuneți și celor care nu ajung în Cahul ce reprezintă grafiiti-le nostru?

Am scris cu litere de tipar ”Stop traficul de ființe umane”. Și am reprezentat o fată care este înconjurată de întuneric și cere ajutor. Fata este încătușată, iar prin asta arată limitarea ei în acțiuni, ea nu poate face nimic, de aceea are nevoie de ajutor.

Aceasta este prima voastră experiență în a picta în aer liber, cum vi s-a părut procesul?

A fost destul de dificil de la început, dar pe parcurs ne-am acomodat. Noi n-am mai desenat până acum pe pereți, cu spray-uri speciale. Și până la urmă credem că a fost o experiență destul de reușită și mi-aș dori să fac acest lucru și anul viitor. Aș vrea să mă mai implic în asemenea campanii, dar în acest an sunt mulțumită. Dar pe viitor, cu siguranță o să mai facem asemenea picturi, cu asemenea mesaje. Și ne dorim ca aceste mesaje să ajungă la oamenii din orașul nostru. Chiar vreau să mulțumesc Centrului NEXUS Cahul că ne-au invitat și au avut încredere în noi și am obținut un rezultat bun împreună. Este o nouă experiență care a meritat efortul și emoțiile noastre.

Pe data de 22 octombrie campania ”Vindem Artă, NU Oameni”din acest an se termină cu un concert în Piața Horelor din Cahul, unde vor cânta KAPUSHON, GUZ și Stela Botez. Vă așteptăm, sâmbătă, ora 18:00.

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.