DISTRIBUIȚI

Am contactat reprezentanții Ambasadei Moldovei în Rusia și i-am rugat să ne ofere mai multe informații despre amnistiere. Ei ne-au confirmat că procedura funcționează, chiar dacă nu există un document oficial.

Moldovenii sunt ”amnistiați”, doar că acest lucru se aplică într-un singur caz, deocamdată. Interdicția se scoate doar pentru încălcarea regimul de ședere de 90 de zile pe teritoriul Rusiei, iar asupra altor încălcări, în special aplicate prin decizia vreunei instanțe de judecată, amnistia nu se va aplica.

Procedura este diferită pentru cei care încă se află în Rusia și pentru cei care sunt deja acasă, în Moldova.

Cei care se află în Rusia și au depășit limita de ședere de 90 de zile, și nu s-au întors acasă, pot merge la  oficiile de migrație din Rusia, unde li se pune o ștampilă în pașaport, ca și cum ar fi traversat frontiera. În așa fel li se anulează încălcările anterioare ale statutului migrațional.

Cei care s-au întors în Moldova și au interdicție, trebuie să verifice pagina de internet a autorității migraționale rusești. Aici trebuie să introducă numărul personal de identificare din pașaport și să vadă dacă se regăsesc în lista celor cărora li s-a restabilit dreptul de a intra în Federația Rusă. Doar că deocamdată aceste liste sunt în proces de examinare și urmează să apară pe parcursul următoarelor zile.

În cazul în care ai nevoie de asistență pentru a verifica dacă ești sau nu în lista beneficiarilor amnistiați vino la unul din centrele NEXUS Moldova. Noi suntem dispuși mereu să te ajutăm!

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!

sursa foto