DISTRIBUIȚI

Migrația este un fenomen care nu poate fi oprit, noi nu ne propunem să încurajăm, dar nici să stopăm acest proces. Azi vrem să vă vorbim mai puțin despre migrație, vrem să vă povestim despre oamenii țării noastre.

Vrem să vă încurajăm să vizitați satele noastre. Acolo unde este destulă natură ca să bucure ochii și destui oameni sinceri și frumoși ca să vă încălzească sufletele.

Departe de forfota și aglomerația din orașele mai mari și mai mici, oamenii din satele Moldovei au o viața liniștită, da deloc plictisitoare. Preocupați de grijile și nevoile gospodăriilor, aceștia nu reușesc să intre în rutină, iar îndeletnicirile și viețile lor devin tot mai atractive pentru cei veniți din afară.
Indiferent de zona în care mergem, la nordul sau la sudul țării, calitatea de preț a moldovenilor este ospitalitatea. Cu un păhar de vin gustos și copturi proaspete scoase din cuptor, gospodarii reușesc să cucerească pe oricine și găsesc ușor drumul spre  papilele gustative și admirația tuturor celor care le pășesc pragul casei.
Ei nu apar pe coperțile revistelor și nu sunt incluși în topuri naționale și internaționale, dar oricum sunt învingători. Ei sunt învingători prin simplitatea și bunătatea pe care o emană.
Ei pur și simplu iubesc viața, cu bune și rele, iar asta îi face să fie speciali. Datorită muncii lor silnice și dragostei pentru pământul moldovenesc, satele noastre au viață.
Vizitând satele din Moldova, avem ocazia să întâlnim nu doar oameni primitori, cu ochi blânzi și inimi bune, dar și niște localități care au suflet și tradiție, cu istorii păstrate din generație în generație și cu miros de copilărie.
NEXUS te încurajează să faci o vizită în satele din Moldova, iar de câte ori ai ocazia, să iei cu tine și un prieten, fie din țară, fie de peste hotare.

Moldova e frumoasă, merită să o descoperi!

Autor text și foto: Natașa Bujor