DISTRIBUIȚI
Am tot vorbit despre unicitatea proiectului nostru și despre faptul că niciodată nu stăm pe loc. Iar în acest an se vede și se aude tot mai bine acest lucru. Ai să crezi că sunt doar vorbe, dar nouă ne plac și faptele și adesea obișnuim să ne întrebăm ”dacă nu noi, atunci cine?”. Ghidați de acest motto, ne-am gândit că e timpul să lărgim lista de parteneri cu care să muncim cot la cot. Respectiv și lista de servicii o mărim – mai multe servicii, mai multă lume mulțumită.

Și pentru că vrem să satisfacem cât mai multe cerințe ale migranților, suntem atenți la studiile efectuate de IASCI-CIVIS. Cifrele mereu vorbesc adevărul. Ultimul studiu, realizat în 2015, arată că migranții sunt dispuși să plătească pentru servicii sociale care ar îmbunătăți viața părinților și copiilor rămași în țară. Iar pentru a beneficia de aceste servicii, sunt gata să remunereze pe cei care știu să le ofere în mod profesionist. Conduși de acest rezultat, am decis să propunem membrilor Asociației ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) să facem parteneriate. Datorită acestor conexiuni, de la nivel local și national, vom putea recomanda clienților noștri mai multe servicii din acest domeniu.

În această săptămână am avut o primă ședință în care ne-am întlnit cu ONG-urile care au acceptat să asculte propunerea noastră. La dicuție au participat 11 ONG-uri care-și desfășoară activitatea în mai multe localități din țară: Taraclia, Chișinău, Fălești, Orhei, Sângerei, Comrat etc.

Chiar la începutul ședinței, Carolina Buzdugan, secretarul general al APSCF, cu ajutorul căreia am reușit să mobilizăm membrii asocialții, a ținut să puncteze beneficiile colaborării între NEXUS și ONG-uri: ”Astăzi ne-am întâlnit aici să stabilim niște parteneriate de durată, iar NEXUS, sperăm, va fi organizația care va facilita procesul de conexiune între migranți și serviciile oferite de ONG-uri ”.

După ce au examinat cu atenție propunerea noastră și mecanismul de lucru între noi și ei, invitații s-au arătat interesați de inițiativa NEXUS.

În cazul în care ONG-ul este foarte mic și abia și-a început activitatea în teritoriu, este destul de interesat de contractarea serviciilor sociale, care vor fi dedicate migranților. Astfel, copiii, migranți  maturi, într-un mod indirect vor avea grijă de părinții lor care au rămas acasă. Sunt niște idei de început. Încă un avantaj este că aceeași migranți o să achite impozite pentru acel angajat care îi îndeplinește serviciul cerut. Banii respectivi se vor duce pentru pensii și alte plăți sociale. Serviciile noastre, de la Concordia, sunt gratuite. Dar știm din experiența noastră că migranții sunt gata să achite pentru ca cineva să aibă grijă de părinții lor” – a declarant Oxana Miron, ”Concordia”.

Eu cred că acest podișor între NEXUS și noi este o foarte bună ocazie de promovare a serviciilor  noastre. Acei migranți care vă cunosc pe voi, ca fiind niște profesioniști, vor avea siguranța că serviciile recomandate vor fi, în același timp, și monitorizate” – Natalia Hasan, ”Ecoul Cernobâlului”.

Fiți cu ochii pe noi, curând vor reveni cu mai multe detalii și listă de servicii.

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!