DISTRIBUIȚI

Vă amintiți anul trecut câte emoții am avut la deschiderea Centrului NEXUS Cimișlia?

Noi încă nu le-am uitat, pentru că am avut parte de trăiri frumoase și colorate atunci când am lansat Centrul NEXUS cu numărul cinci.

De un an de zile, avem alături de noi încă o echipă muncitoare, creativă și cu dorință de a oferi cele mai utile informații în domeniul migrației. Deși sunt doar doi membri în echipă – Sergiu Andronachi, directorul Centrului Cimișlia și Irina Coropceanu, specialist migrație și dezvoltare, ei au reușit să deservească 350 de clienți. Iar pe lângă acest număr de clienți, au fost zeci de vizitatori și sute de întrebări, la care colegii noștri au răspuns cu profesionalism și rapiditate.

Un an, 350 de clienți, 580 de solicitări și zeci de evenimente

În acest an, activitatea centrului a însemnat mai întâi de toate responsabilitate față de clienți. În fiecare zi, Sergiu și Irina au venit în sprijinul clienților, ajutându-i să economisească timp și bani. Astfel au reușit să obțină fidelitatea și recunoștința clienților.

Acest an a fost plin de reușite. Pentru noi, fiecare client este important. Iar faptul că apelați la NEXUS Cimișlia cu încredere, ne face să fim mai buni și tindem să fim un exemplu. Vă mulțumim că ați fost alături de noi, dragi clienți și parteneri. În special, aduc mulțumiri primarului de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, pentru acordarea spațiului pentru Centrul NEXUS Cimișlia și pentru susținere”  a ținut să puncteze, Sergiu Andronachi, directorul Centrului NEXUS Cimișlia.

Cei peste 350 clienți deserviți de NEXUS Cimișlia demonstrează că oamenii au încredere în noi. Iar acest lucru va contribui în continuare la diversificarea, îmbunătățirea și crearea de servicii inovative, competitive ce țin de migrație.

Cele peste 580 solicitări venite la NEXUS Cimișlia din partea clienților au cuprins: procedura de obținere a cetățeniei române, obținerea vizei în Marea Britanie și în alte state, programul Green Card, emigrare în Canada, pensii din țara de migrație, oportunitățile de finanțare nerambursabilă pentru antreprenori, verificarea activității din punct de vedere legal ale companiilor de recrutare de peste hotare sau locale, etc.

Pe lângă activitatea zilnică de informare a clienților, NEXUS Moldova a venit în acest an cu o nouă abordare. Ne-am ridicat la un nou nivel, acum oferim și servicii de asistență și consultanță în domeniul migrației: completarea formularelor pentru emigrare, identificarea burselor de studii, completarea formularului Green Card, programare la Ambasade și Consulate, verificarea interdicției de intrare pe teritoriul Rusiei, traduceri, completarea unui CV sau a întocmirea unei scrisori de intenție – acestea sunt doar o parte din serviciile prestate de către NEXUS, lista completă o vezi AICI.

Din această primăvară, NEXUS și-a propus să dezvolte localitățile Moldovei. Am venit cu ideea de a ajuta primarii să scrie proiecte pentru atragerea fondurilor internaționale.

Astfel, NEXUS Cimișlia s-a implicat în scrierea proiectelor pentru APL din Cimișlia, Căușeni, Comrat. Și deja avem rezultate frumoase. Două proiecte, unul din Comrat și altul din Căușeni au primit acceptul pentru finanțare.

NEXUS Cimișlia colaborează productiv cu APL – urile din Cimișlia, Leova, Basarabeasca, Ștefan Vodă, Căușeni, Comrat în identificarea necesităților locale și identificarea proiectelor de finanțare. În decurs de câteva luni, colegii noștri de la Cimișlia au reușit să informeze despre fondurile internaționale pentru dezvoltare locală peste 50 de primari din aria de acoperire a Centrului NEXUS Cimișlia.

Pe parcursul anului, NEXUS Cimișlia a ținut un șir de sesiuni de informare pentru elevii din Cimișlia și Comrat și a participat la diverse evenimente culturale, la mese rotunde și sesiuni informative. În general, despre activitatea NEXUS Cimișlia au fost informați peste 2000 de oameni.

Pe 7 septembrie NEXUS Cimișlia a împlinit un an de la deschidere, ceea ce înseamnă un an de colaborare frumoasă cu partenerii și clienții săi.

Sergiu și Irina îi felicită și mulțumește celor care au fost alături și împreună de Centrul NEXUS Cimișlia pe parcursul acestui an.

NEXUS Cimișlia vă așteaptă de luni până vineri în incinta Primăriei Cimișlia, etajul 3, de la ora 8.00 până la 17.00.

Detalii la telefon: 62100410 și 62100411 sau nexusnet.md.
Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!

Autor: Irina Coropceanu, specialist migrație și dezvoltare