DISTRIBUIȚI

Dragi clienți și donatori ai NEXUS, parteneri din cadrul colaborării și rețelei IASCI, membrii echipei NEXUS, dragi prieteni, IASCI, agenția implementatoare a NEXUS Moldova vă dorești un An Nou fericit!

Fie ca anul 2018 să fie unul deosebit pentru voi, plin de prosperitate, bucurii, satisfacții și fie ca voi, dar și cei apropiați vouă să fiți mereu binecuvântați cu noroc și sănătate!

Împreună cu echipa NEXUS Moldova le suntem recunoscători numeroșilor noștri clienți pentru încrederea acordată. Și sperăm că sprijinul informațional oferit de Centrele NEXUS au facilitat adoptarea deciziilor corecte întru schimbarea vieții lor. Hotărâri care sunt strâns legate a pleca peste hotare, de a rămâne în frumoasa patrie Moldova, fie de a reveni acasă.

Suntem recunoscători partenerilor noștri care ne-au susținut la nivel local, regional și național. Mulțumim pentru interacțiunea continuă și fructuoasă timp de mai mulți ani și sperăm mult că împărtășirea rezultatelor cercetărilor, experienței și recomandărilor NEXUS a ajutat elaborarea cu succes a politicilor și planurilor de acțiune în domeniul Migrației și Dezvoltării în Moldova. În acest context, primăriile și Consiliile raionale din Cahul, Cimișlia, Edineț, Rezina și Ungheni, care găzduiesc și contribuie la susținerea Centrelor NEXUS merită mențiune și apreciere specială. Același lucru îl putem spune despre Biroul pentru Relațiile cu Diaspora (BRD), care acționează din numele Oficiului Primului Ministru, precum și despre Consiliul Autorităților Publice Locale din Moldova (CALM) și desigur Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și Programul Naținunilor Unite prentru Dezvoltare (PNUD) cu care am avut o strânsă colaborare în cadrul programului SDC.

Pe lângă aceasta, dorim să le mulțumim partenerilor noștri din sectorul privat și societății civile pentru curajul de a testa noi strategii în vederea consolidării afacerilor și eficientizării activităților locale, având intenția de a contribui la îmbunătățirea serviciilor oferite și susținerea clienților, a grupurilor-țintă, inclusiv migranților și familiilor acestora.

Împreună cu membrii echipei noastre NEXUS, adresăm mulțumiri donatorilor noștri, în special Agenției Elvețiene pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC) pentru acordarea sprijinului financiar substanțial, ceea ce a făcut posibilă activitatea noastră în Moldova, cu un mandat în 2016 și 2017, și ca sponsor de cofinanțare în cadrul inițiativei NEXUS finanțate de UE, în cadrul Parteneriatului Mobilității, deja în perioada 2012–2015.

De asemenea, le mulțumim partenerilor noștri comerciali, pentru serviciile impecabile ale cărora am putut întotdeauna miza în activitatea de fiecare zi – de la dezvoltarea IT, utilaj tehnic și de birou, la comunicare, servicii lingvistice, financiare si de audit, mentenanță și securitate. Dacă e să menționăm doar câțiva dintre prestatorii de servicii din cadrul economiei Moldovei cu care am conlucrat cu succes și încredere.

Ne folosim de acest prilej pentru a-i informa pe clienții și partenerii noștri că acordarea fondurilor a încetat la 31 decembrie 2017 și, astfel, va înceta oferirea serviciilor migranților din Moldova și familiilor lor, precum și partenerilor locali, în cadrul structurii cunoscute IASCI NEXUS Moldova.

Anumite servicii ale NEXUS ar putea fi acordate în viitorul apropiat, deci vă rugăm să fiți atenți la comunicările donatorilor în acest sens.

IASCI se mândrește cu realizările obținute grație angajamentului puternic, dedicării, creativității și dezvoltării profesionale continue a membrilor echipei noastre din Moldova. Astfel, ne exprimăm sincera recunoștință tuturor colegilor care au lucrat cu noi, pe termen scurt sau lung, ca angajați cu normă deplină sau în calitate de consultanți externi. Ei s-au convins de potențialul enorm al NEXUS și de importanța de a consolida legătura dintre Migrație și Dezvoltare, ei au trăit abordarea noastră inovatoare și au contribuit la rezultatele și reputația fantastică pe care a obținut-o proiectul nostru în Moldova și în cadrul forurilor internaționale specializate. Ei au creat rețele moderne în țară care, cu siguranță, vor ține.

Nu vrem să-i uităm și, deci, îi menționăm în mod special pe parteneri noștri de la Paris, o echipă din cinci consultanți cu specializare înaltă care au prestat o gamă largă de servicii și consiliere individuală concretă migranților moldoveni din Franța, mai ales în localitatea Villeneuve-St-Georges și într-o zonă mai largă a Parisului.

Și în ultimul rând, dar nu mai puțin important, îi salutăm pe numeroșii noștri prieteni din Moldova și diaspora moldovenească care au apreciat activitatea noastră și l-au susținut pe Nicolaas în mod extraordinar la nivel profesional, dar si personal, de la bun început și până în momentele dificile ale stării sale medicale grave, până la decesul lui din iunie 2017.

Vom rămâne în legătură și în continuare dedicați Republicii Moldova care, deși mică ca mărime, este o importantă țară europeană și care, în pofida tuturor dificultăților rămâne a fi un loc atrăgător, cu meleaguri frumoase și oameni minunați, cultivați, muncitori și foarte simpatici.

Cele mai sincere urări pentru un viitor prosper și pașnic!

Crăciun Fericit și La Mulți Ani!

Cu recunoștință și prietenie,

Ulrike Brüderle

Director IASCI

Viena și Chișinău

3 ianuarie 2018