DISTRIBUIȚI

După succesul care l-a avut la Chișinău, evenimentul ”Ia-ți grantul pentru afacerea ta” s-a mutat și la Rezina.

Împreună cu partenerii noștri, reprezentanți din partea Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderii Mici și Mijlocii (ODIMM), Incubatorului de Afaceri Rezina (IAR) și Centrului Syslab Rezina, am oferit informații valoroase celor 25 de persoane interesate de a iniția o afacere și de a investi în economia locală.

Șefa Direcției finanțe ODIMM, Daniela Dascaliuc, a explicat toate aspectele teoretice și practice ale Programului PARE 1+1. Acesta are un principiu simplu – la un leu investit de tine, PARE 1+1 îți oferă tot un leu.

Proiectul PARE 1+1 a apărut datorită necesității de a atrage remitențele în economia țării și a susține dezvoltarea afacerilor. Datorită acestui lucru, în prezent este cel mai solicitat program din Republica Moldova.

Conform datelor pe care le deține ODIMM, raionul Rezina a fost mai puțin activ în acest sens. Doar 20 de persoane au beneficiat de instruire și numai 9 afaceri înregistrate au obținut finanțare din partea programului.

Centrul NEXUS Rezina a invitat și câteva persoane, din Rezina, care au obținut deja suportul financiar acordat din partea statului prin PARE 1+1. Cei prezenți au fost entuziasmați de posibilitatea de  a comunica și adresa întrebări celor care au beneficiat cu adevărat de program.

De asemenea, la cererea participanților, aceștia au aflat detalii de ultimă oră despre celelalte programe disponibile la ODIMM: Programul național de abilitare economică a tinerilor, Programul pilot Femei în afaceri etc.

Participanții la eveniment s-au familiarizat cu cele patru etape de bază ale programului prin care trebuie să treacă fiecare beneficiar. Mai mult decât atât, au primit și o veste bună. Din acest an, suma acordată solicitanților PARE 1+1, a crescut de la 200 de mii la 250 mii de lei.

La finalul evenimentului, consultantul Donțu Timofei, reprezentant IAR Rezina, și consultantul pe antreprenoriat Roșca Inga de la Centrul Syslab Rezina, au prezentat misiunea și domeniile lor de activitate. Aceștia și-au arătat disponibilitatea de a acorda asistență antreprenorială tinerilor și nu numai.

Informațiile prezentate la eveniment au fost atât de interesante, încât seminarul s-a prelungit peste limita timpului planificat. Toți invitații au primit răspunsuri la întrebările pe care le-au avut.

Potrivit spuselor unui participant, informațiile obținute la eveniment îl vor ajuta să-și realizeze visele legate de afaceri.

Centrul NEXUS Rezina promite să aducă în lunile următoare cât mai multe informații gratuite prin intermediul seminarelor și atelierelor legate de migrație, afaceri și studii peste hotare.

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit.

Text: Natalia Harștea, specialist dezvoltare parteneriate, Centrul NEXUS Rezina.