DISTRIBUIȚI

Evenimentul a fost organizat la Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți. Cu această ocazie am avut posibilitatea să lucrăm îndeaproape cu administrația universității, iar drept rezultat am devenit și parteneri. Chiar dacă seminarul a avut principalul subiect – studiile peste hotare – Neagu Gheorghe, prorectorul instituției, a vorbit tinerilor despre facultățile disponibile în Universitatea lor.

Timp de 3 ore, peste 100 de tineri au ascultat cu atenție, au luat notițe și au pus întrebări partenerilor noștri: Ministerul Educației, Consulatul României, Alianța Franceză, Centrul de Informații Universitare, Consiliile Americane pentru Educație Internațională și Centrul Excel (International Education & Consulting).
Tinerii au dorit să afle informații atât despre studiile de licență, masterat, doctorat, cât și despre programele de schimb școlar și profesional.

Partenerii evenimentului ”Ia-ți bursa” au vorbit despre toate programele disponibile pentru anul de studii 2017-2018 și 2018-2019.
Consulul României a venit cu o vastă informație referitoare la posibilitățile de studii pentru cetățenii din Republica Moldova, precizând marele avantaj – ”vorbim aceeași limbă”.
Roxana Radu, una dintre câștigătoarele programului ”FLEX”, a vorbit tinerilor despre etapele pe care le-a parcurs până a ajuns să câștige un an de studii în SUA.

Cei prezenți au aflat direct de la surse despre regulile de depunere a dosarelor, etapele și modul în care pot participa la concursurile pentru burse.

Aducem mulțumiri Universității ”Alecu Russo” pentru găzduire și pentru sala oferită.

Serviciile de informare NEXUS sunt gratuite, apelați cu încredere.

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!