DISTRIBUIȚI
Stai cu mâna pe mouse și cu ochii în fața calculatorului în așteptarea zilei când se va deschide perioada de înregistrare pentru loteria Green Card 2019? Ei bine, iată că a venit acel moment.

De azi, 3 octombrie, 17:00 – ora Moldovei, pagina oficială a loteriei Green Card îți permite să completezi formularul de participare.

Chiar dacă aștepți cu nerăbdare să te înscrii, nu te grăbi să fii primul care o va face. Mai puțin contează dacă ești primul sau ultimul, șansele sunt egale pentru toți participanții.

Dimpotrivă, departamentul de stat al SUA îți recomandă să eviți prima și ultima oră a perioadei de înregistrare. Chiar dacă e vorba de americani, există probabilitatea ca sistemul să dea eroare.

Din 3 octombrie până pe 7 noiembrie ai la dispoziție destul timp ca formularul tău pentru Green Card să arate bine.

Iar ca să ne asigurăm că-l îndeplinești corect, venim cu un ghid marca NEXUS: scurt, clar și la subiect.

Pregătește-ți poza.

Este unicul lucru de care ai nevoie ca să completezi formularul pentru Green Card. Fotografia trebuie să fie asemănătoare cu cea din pașaport – 600*600 pix și să nu depășească 240 Kb. Dacă mergi să faci poza la un atelier, fotograful știe cum trebuie să arate, nu trebuie să-i explici prea multe. Și da, n-ai nevoie de poza fizică. E suficient s-o ai în format electronic ca să o poți încărca pe site-ul loteriei.

Accesează site-ul oficial al loteriei Green Card.
Chiar pe prima pagină o să apară opțiunea ”begin application” – un buton de culoarea verde. După ce faci click pe el, începi să răspunzi la întrebări. Și, pas cu pas completezi formularul. De obicei sunt 12 întrebări personale, asta în cazul în care ești celibatar. Dacă ești căsătorit, trebuie să răspunzi încă la două întrebări legate de partener și copii, în total înseamnă 14 întrebări.
Evită intrările duble și înregistrările multiple.
Completează o singură dată formularul pentru loteria Green Card și ai grijă să fii sincer în răspunsurile pe care le dai.
Sfat: dacă ești căsătorit, mai bine să participați ambii la loterie, în așa situație îți crești șansele de câștig. În cazul în care este extras unul dintre soți, celălalt intră în mod automat în posesia câștigului.

Important! Indică în formular cât mai corect și mai exact lucrurile despre situația ta actuală– starea familială, studii, vârstă, loc de muncă etc.

Asigură-te că ești eligibil pentru participarea la loterie.
Orice persoană care are minim 12 ani de studii poate îndeplini acest formular și poate participa la loterie. Dacă nu ai terminat liceul, trebuie să demonstrezi că ai cel puțin doi ani de experiență profesională în ultimii cinci ani. Iar experiența ta de muncă trebuie să corespundă calificărilor zonei patru și cinci. Ca să vezi lista profesiilor eligibile pentru a participa la loterie, intră AICI și verifică dacă profesia ta se regăsește în listă și corespunde zonelor necesare.
Toată lumea are șanse egale de câștig.
Loteria Green Card are la bază principiul extragerii aleatorii. Unicul lucru care nu corespunde unei loterii clasice este faptul că cele 50 000 de locuri disponibile în cadrul programului sunt împărțite pe regiuni: Europa, Africa, America Latină etc.
Apropo, cetățenii Moldovei sunt avantajați din acest punct de vedere. Noi suntem în topul listei celor care obțin mai multe Green Card-uri pe cap de locuitor.
Păstrează numărul de la finalul formularului.
După ce ai completat formularul și ai apăsat pe ”submit”, pagina guvernului SUA îți va genera un număr. Datorită lui poți confirma participarea în concurs. Păstrează acest număr – scoate-l la print, notează-l undeva, sau memorizează-l!!! Nu contează cum, important ai grijă de el până în luna mai anul viitor, când se anunță rezultatele loteriei. Doar cu ajutorul lor ai să poți să verifici dacă ai câștigat sau nu.

Prieteni, vă urăm mult succes în completarea formularului. Și nu uitați, noi suntem aici ca să vă ajutăm, evitați intermediarii care cer mii de dolari pentru această simplă procedură.  Oferim informații și asistență în toate etapele migrației. Tot ce trebuie să faci e să ne contactezi și să ceri ajutorul.

P.S. Denumirea oficială a loteriei este Diversity Visa Lottery 2019, iar pentru a participa la ea trebuie să te înscrii în 2017. Extragerea loto va fi în mai 2018, iar viza o vei primi în 2019.

Doar cu NEXUS, migrează pregătit, revino mulțumit!