DISTRIBUIȚI

Ziua ușilor deschise la Centrul NEXUS Chișinău

Chișinăuienii au profitat de ușa noastră deschisă și au venit să ceară informații, să câștige premii și să bea câte o ceașcă de ceai cu biscuiți. În această zi pragul de la Centrul NEXUS Chișinău a fost pășit de 150 de vizitatori. Toți doritorii de a participa la eveniment au avut libertatea să o facă, noi n-am cerut nimic în  schimb.

Programul nostru a fost unul plin. Pe parcursul zilei s-au organizat diverse activități. Cea mai atractivă, cu siguranță, a fost tombola cu premii garantate. Toți cei care ne-au oferit câteva minute s-au ales cu daruri, atât din partea noastră, cât și a partenerilor noștri, care au fost destul de generoși. Putem să ne lăudăm că am fericit peste 100 de oameni cu punguțe pline cu daruri de la NEXUS.

De asemenea Compania ”Oratorica” a oferit un curs de două luni de limba engleză, care a fost câștigat de o locuitoare a capitalei.

Partenerii de la ”ProConsulting” au pus la bătaie o consultație gratuită pentru inițierea în afaceri și o reducere de 50% la elaborarea planului de afaceri.

Iar colegii noștri de la ”JustConsult” au oferit certificate în valoare de 250 și 300 de lei.

În urma activităților, la Centrul Chișinău s-au înregistrat 10 persoane care au cerut informații despre migrație.

Activitățile cu prilejul Zilelor Diasporei 2016 au avut scop sensibilizarea opiniei publice referitor la concetățenii noștri care locuiesc și activează peste hotarele țării și care au un rol major în dezvoltarea țării noastre.

”E creativ acasă” – Festivalul moldovenilor migranți, la Edineț, prima ediție

Se simte în aer încă atmosfera Festivalului de duminică. În cadrul Zilelor Diasporei 2016, pe data de 21 august, la Edineț s-au adunat peste 200 de moldovenii din toată lumea ca să spună că ”E creativ acasă”.

La eveniment am avut parte și de oaspeți din România. O echipă din Botoșani a acceptat invitația primarului orașului Edineț, Constantin Cojocaru, și a venit la Festival.

Odată cu deschiderea oficială a Festivalului, migranta noastră, Natalița Croitoru, a încântat publicul cu piese ce au alinat dorul de casă al tuturor moldovenilor întorși.

Tot atunci, migranta Iulia Tănase a lansat cartea pentru copii ”Micii mei Amici”.

Directorul Centrului NEXUS Edineț, Alina Reșetnicov, în semn de recunoștință și apreciere pentru cei care s-au implicat în organizarea Festivalului a pregătit o surpriză. Ea a invitat la eveniment  ansamblul de dansuri din Tîrnova. Aceștia au prezentat un dans al îngerașilor, copii care au ”dansat” surpriza au părinți plecați peste hotare.

Trupa de muzică rock ”Heart Drops” au încins spiritele și voia bună. Datorită emoțiilor pe care le transmiteau, băieții au fost chemați la bis de câteva ori.

Seara a continuat cu o prezentare de modă. Voluntarii Centrului NEXUS Edineț au defilat în rol de modele, instruiți de către absolventa școlii de modeling, Cornelia Spătaru, migrant intern. Vizitatorii au avut posibilitatea să admire o colecție de ii, și o serie de genți confecționate de persoane cu nevoi speciale de la Asociația obștească AREAP, Atelierul de Croitorie. De asemenea, au fost prezentate câteva exemplare de uniforme școlare ale anilor trecuți, iar cei prezenți au apreciat evoluția lor.

Voluntarii NEXUS, cei care au muncit câteva săptămâni pentru ca atmosfera distinsă să fie simțită de cei prezenți la Festival, au organizat un Flash mob, care a atras pe cei prezenți să intre în ritm.

Totuși cel mai așteptat moment al serii a fost prezența trupei rock ”LEXEM”, oaspeți din România, București. Aceștia au reușit să transmită numai emoții pozitive.

Ca surpriză din partea primarului orașului Edineț, sub logistica NEXUS, va fi sponsorizată lansarea unui album pentru migranții din trupa ”LEXEM” România

Seara s-a încheiat cu vizionarea filmului autohton ”Culorile”, regizat de către Viorica Meșină.

Aducem mari mulțumiri partenerilor NEXUS, primarului orașului Edineț, Constantin Cojocaru, moderatoarei Mirela Rusnac, participanților și voluntarilor care au contribuit la buna organizarea evenimentului.

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!