DISTRIBUIȚI

Mariana e omul provocărilor și schimbărilor. Ea niciodată nu stă pe loc, iar după ce a absolvit un masterat în contabilitate și audit s-a gândit să-și încerce puterile în alt domeniu, într-o altă țară. A expediat CV-ul peste tot în lume și pentru că a știut ce vrea, după un an de căutări și așteptări, oferta a venit din Shanghai. O companie de aviație i-a propus un loc de muncă în departamentul Resurse Umane.  

Dar, mai multe o să vă vorbească ea, pentru că azi e miercuri, ziua poveștilor din seria istorii de migranți.

povestea #11 – Mariana Solonaru și viața ei în China.

Mariana, povestește-mi câte ceva despre ceea ce faci în China și despre locul tău de muncă.

De doi ani muncesc în departamentul Resurse Umane într-o companie de aviație, cea mai faimoasă Companie aeriana Low Cost în China, care are aproape 8 000 de angajați. Aici sunt responsabilă de recrutarea piloților străini (căpitani A320) pentru modelul de avion Airbus A320.

În prezent, sectorul aviației este în plină floare în China, de aceea piața nu este pregătită cu forță de muncă calificată în acest domeniu.

China pregătește mulți piloți, însă ei sunt trimiși de pe băncile școlii la instruiri și devin ”Prim Ofițeri”, după care îi așteaptă un drum destul de lung până la „a-și obține aripile”, adică până a deveni căpitani. De aceea, pentru o perioadă destul de lungă, China încă va mai importa căpitani străini pentru a-și dezvolta sectorul aviației la proporții mult mai extinse.

 

Cum a fost procesul de adaptare în China? Cum se reflectă combinația dintre cultura europeană și cea asiatică în Shanghai?

Procesul de adaptare cred că nu s-a terminat și nici nu se termină vreodată pentru un străin care trăiește în China. Este o țară foarte diversă cu o cultură și tradiții extremiste, într-un fel.

La început a fost foarte greu pentru că nu vorbeam limba chineză și era o barieră imensă în colaborarea cu colegii și în construirea unei vieți sociale mai dezvoltate aici. Shanghai este un oraș cosmopolitan, plin de străini și, deci, este și unul dintre cele mai recomandate orașe pentru migranți.

Combinația culturilor e prezentă prin multitudinea restaurantelor, localurilor și a evenimentelor destinate străinilor. Iar cultura asiatică rămâne puternic simțită peste tot. Suntem totuși prea diferiți ca naționalitate și gândire. Așa că nu putem avea un impact atât de mare care ar duce spre o schimbare a chinezilor (râde).

Ce caută cel mai des moldovenii în China?

Nu pot sa mă pronunț pentru toți moldovenii. Nu cunosc multe persoane din Moldova stabilite în China. În general, străinii care vin aici la muncă cu jumătate de normă caută să viziteze locuri și să guste cât mai mult din cultura asiatică. Iar persoanele venite pe perioade mai îndelungate, vin să facă bani ca și în alte țări pline de migranți.

La 1 octombrie este sărbătorită ziua națională a Chinei. Cum sărbătoresc oamenii, există vreo tradiție în compania pentru care lucrezi?

Da, într-adevăr, Ziua Națională a Chinei este o sărbătoare foarte importantă aici şi chinezii au de obicei o săptămâna de vacanță. Ei obișnuiesc să meargă acasă la părinți și sărbătoresc acest eveniment în familie. De altfel, în China majoritatea sărbătorilor sunt celebrate așa. Pe 4 octombrie aici este și ”The Mid-Autumn Festival” ( Festivalul Lunii). Tradițional, chinezii mănâncă „Moon Cake” ( Prăjitura Lunii ), o prăjitură specială făcută pentru această sărbătoare.

Lucrezi într-un mediu multicultural, cum sunt relațiile dintre oamenii care au diferite valori și vin din diferite culturi?

Da, este un mediu multicultural însă, colegii mei de birou majoritatea sunt chinezi.

Dar, fiind responsabilă de recrutarea piloților străini, avem în companie, căpitani din mai bine de 45 de țări din lume. Deci, este suficient „multiculturalism” (râde).

Relațiile dintre oamenii străini din companie sunt mult mai deschise decât dintre străini și chinezi. Dar totul este din cauza culturii chineze.

Există perspectiva creșterii profesionale în compania la care lucrezi?

Fiind o companie mare, desigur că oportunități de creștere se găsesc. Pe parcursul anului, angajații care ating performanțe înalte, mai primesc și bonusuri, după cum se întâmplă în majoritatea companiilor.

Și, desigur, asta te motivează și mai mult să excelezi pentru că vezi că ești apreciat și remunerat pe măsura eforturilor depuse.

Se practică vreo tradiție mai specifică în cadrul companiei în care muncești?

Da, președintele companiei noastre, încă din tinerețe face ”Tai Chi” şi a introdus asta și în cultura companiei. ”Tai Chi Chuan” este o ramură a artelor marțiale ”Kung fu”. Angajații fac exerciții în grupuri  – înainte de muncă și după muncă. Aceasta este o practică foarte des întâlnită în China.

Ai observat ceva neobișnuit la chinezi?

Pentru un migrant care nu a avut nici o tangență cu lumea asiatică, lucruri neobișnuite sunt aproape toate chestiile din jur. De exemplu – ei întotdeauna beau apă fierbinte, atât iarna cât și vara. Și fiecare chinez are termosul lui în care își ia cu el ceai sau apă fiartă. Oriunde ar merge. Chiar și atunci când merg să facă cumpărături sau merg afară pe stradă, să nu mai zicem de o plimbare sau o escapadă mai lungă. De asemenea, ei oferă apă fiartă la fiecare străin ca semn de ospitalitate, ceea ce, la început pare foarte straniu. Tu nu știi ce sa faci cu apa: să te speli pe mâini, să o lași să se răcească, sau să o arunci pe jos, în semn de ”bun venit” și te gândești să mai arunci și niște bănuți pe jos şi să aștepți mireasa (râde)…

De asemenea, multe ciudățenii se întâlnesc în bucătărie. Ei mănâncă tot felul de plante, rădăcini, flori, organe de animale (toate organele fără excepție), sânge închegat de animale și deja tot felul de insecte, aproape peste tot. Deci, lumea este puțin șocată atunci când are de făcut comandă la un restaurant. Si multe altele…

Eu oricum sfătuiesc pe toată lumea să vină, măcar o dată în viață să viziteze această țară atât de diferită de Europa, precum sunt polii Nord și Sud.

Ce i-ai sfătui pe migranții care vor să plece în China?

I-aș sfătui în primul rând, să își găsească un loc de muncă și să fie foarte atenți la semnarea contractului, pentru a evita șiretlicurile. De asemenea, să fie foarte răbdători la impactul cu lumea de aici. Să cerceteze mult până își găsesc un apartament și să facă niște cursuri de negociere, pentru că aici lumea este pusă pe amăgeli și e bine să nu lași impresia unui străin cu capul în nori, pentru că există probabilitatea să fii mințit. Aici prețurile se negociază aproape peste tot, chiar și în centre comerciale sau la restaurant.

Te gândești să revii în Moldova?

Eu revin acasă în fiecare an în concediu, pentru că familia mea este în Moldova. Aș reveni cu drag dacă aș vedea măcar unele străduințe ale statului de a dezvolta această țară, în loc să o fure. Momentan nu am planuri de a reveni, pentru că la nivel profesional, nu prea văd ce aș putea face. Dar, niciodată nu știm ce ne rezervă viitorul.

Autor: Tamara Caranic.