DISTRIBUIȚI

Pentru al doilea an la rând, echipa NEXUS a reușit să adune moldovenii migranți din Edineț ca să sărbătorească împreună Zilele Diasporei.

În ajun de Ziua Independenței, pe 26 august, colegele noastre de la Centrul NEXUS au organizat festivalul moldovenilor migranți ”E creativ acasă”.

Ca și anul trecut, la sărbătoare au participat moldovenii creativi care s-au întors acasă în luna august. Colegele noastre și-au dorit să-i adune împreună și să facă lucruri frumoase, care să le rămână o amintire plăcută, indiferent de unde s-ar afla și unde ar migra.
Peste 200 de vizitatori, oaspeți, dar și voluntari au fost alături de NEXUS Edineț în seara evenimentului.

Moldovenii migranți au participat și s-au implicat nemijlocit în activitățile organizate în cadrul festivalului. Moderatoarea evenimentului, Laura Catărău este o tânără din satul Viișoara, Raionul Edineț care-și face studiile la Constanța, în România.

Laura a acceptat invitația NEXUS și a prezentat întreg programul serii.

Olivia Leașoc, o tânără interpretă, câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale, a avut grijă să încânte publicul cu piese de dor, care au uns sufletul migranților reveniți.

Ansamblurilor de dans ”Brîul Sorții” și Asociația Romilor din or. Edineț a încins atmosfera cu dansuri ritmate și săltărețe.

Amalia Guțu, o mică interpretă de 8 ani a copleșit publicul cu vocea sa angelică. Iar atmosfera a devenit și mai creativă.

Alături de scenă, echipa de frizeri de la ”Prof-Curs P.A” au pregătit un atelier la care au făcut coafuri, iar în calitate de modele au fost migranții prezenți la eveniment.

Surpriza serii a fost trupa de muzică rock ”White Hound”. Muzicienii au reușit să transmită multă expresie și emoție, iar tinerii prezenți la eveniment i-au chemat la bis.

Cei care au ajuns pe insula din parcul Vasile Alecsandri din Edineț au petrecut momente unice până aproape de miezul nopții.

Directorul Centrului NEXUS Edineț, Alina Resetnicov a vrut să le mulțumească voluntarilor care s-au implicat în organizarea evenimentului, așa că special pentru ei au fost pregătite diplome de participare. Iar primarul de Edineț, Constantin Cojocaru a fost cel care le-a înmânat.

Festivalul moldovenilor migranți ”E creativ acasă” a fost organizat pentru al doilea an consecutiv, de echipa NEXUS. Iar Consiliul Raional, Primăria Edineț, CSPT ”SALVE” și Centru pentru tineret Edineț au fost partenerii noștri din acest an. Iar pe această cale ținem să le mulțumim pentru susținere și efortul depus.
Și în mod special vrem să mulțumim primarului de Edineț, Constantin Cojocaru, care a fost alături de Centrul NEXUS Edineț pe toată perioada pregătirilor.

Mulțumim că sunteți alături de noi și ne susțineți ideile frumoase!

Autor: Alina Postolachi, specialist migrație și dezvoltare