DISTRIBUIȚI

În luna august, când lumea pleacă în vacanțe, echipa NEXUS lucrează cu pasiune ca să informeze moldovenii care se află în procesul migrației.
Astfel, săptămâna trecută a fost una plină pentru colegele noastre de la Cahul.

Au participat la o mulțime de activități, iar prima dintre ele a fost Festivalul regional „La vatra horelor bucuriene”, ediția a 27-a.

Colegele noastre s-au bucurat de evenimentul colorat, dar totodată au consultat migranții și au împărțit materiale promoționale.

Când ai o echipă unită, toate lucrurile le faci ușor, nu simți nici povara activităților, nici oboseala după. Mai ales dacă la o echipă energică se adaugă și voluntari cu inițiativă, lucrul devine o plăcere.

Săptămâna aceasta a început una din cele mai ample campanii de informare NEXUS. Colegii noștri de la Cahul au fost la patru puncte de trecere a frontierei din regiunea de Sud a țării: Cahul – Oancea, Vulcănești – Vinogradovka, Ceadîr Lunga – Novîe Troiani și Giurgiulești – Galați.

Facem acest lucru pentru ca migranții moldoveni să afle cât mai multe despre serviciile NEXUS și despre reducerile de care pot beneficia din partea partenerilor noștri.

Campania de informare la punctele de trecere a frontierelor va dura până pe 10 septembrie.

Pe 24 august s-a desfășurat seminarul de informare despre Programul IFAD. La eveniment, participanții au aflat cum să obțină granturi pentru dezvoltarea afacerilor.

Georgeta Mincu, facilitatorul seminarului și reprezentantul Camerei de Industrie și Comerț a Republicii Moldova a explicat cum funcționează acest proiect.

Participanții au venit cu întrebări specifice proiectelor pe care le implementează și au primit sfaturi direct de la specialist.

Iar ca săptămâna să se încheie frumos și util, Stela Bunescu, directorul Centrului NEXUS Cahul a participat la ședința ”Acces, Relevanță, Calitate în educație – Competențe pentru Prezent și Viitor” organizată de Direcția Generală de Învățământ (DGI) Cahul.

La eveniment au participat toți directorii instituțiilor școlare și preșcolare din raion, primarii acestora, dar și membrii ai APL-ului. În cadrul întâlnirii au fost adresate mulțumiri Centrului NEXUS pentru contribuția adusă, dar și pentru desfășurarea activităților în parteneriat cu DGI Cahul. De asemenea, participanții au venit cu idei noi și propuneri care ar îmbunătăți sistemul de educație din raionul Cahul.

Centrul NEXUS Cahul mulțumește partenerilor pentru susținerea și sprijinul acordat în organizarea evenimentelor.

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!