DISTRIBUIȚI

Mai sunt câteva zile și se termină vara. Dar până ne părăsește, am decis să facem o listă cu 8 metode gratuite de a călători. Poate așa o prindem din urmă, cine știe?

Pregătește rucsacul, alege țara, metoda și… începe călătoria!

Ah, da! Când revii, treci pe la NEXUS și povestește-ne cum a fost.

Couchsurfing

Pe această platformă sunt adunați iubitorii de a comunica. Aceștia vin cu propunerile de a trăi gratuit în casele lor. Le place într-atât de mult să cunoască persoane noi, încât propun cazare fără plată. Și există mare probabilitate să-ți arate și orașul în care locuiesc. Trebuie doar să alegi orașul și să-i contactezi prin intermediul paginii web.

Help Exchange

Pe Help Exchange îți poți asigura pe un timp îndelungat cazare și mâncare gratuită. În schimb, va trebui să lucrezi. De obicei este un lucru simplu și ocupă doar câteva ore pe zi.

Alege ceea ce-ți place și ce poți face și începe-ți aventura.

Find a Crew

Îți place marea și călătoriile pe apă? Atunci această cale e pentru tine. Principalul este să nu ai rău de mare și să oferi ceva la schimb echipei cu care vei naviga. Chiar dacă nu ai experiență, dar ești bun la ceva, se va găsi lucru și pentru tine. Important să ai dorință și inițiativă.

Turtle Teams

Traiul pe insulele exotice este destul de costisitor. Dar dacă te alături celor care apără natura și salvează broaștele țestoase, poți petrece timpul acolo fără cheltuieli mari. Te prevenim, dacă alegi această metodă de a vedea lumea, va trebuie să te dedici mult acestei cauze.

Youth in Action

Cei care n-au 30 de ani, dar au dorința de a studia, pot utiliza programul care acordă granturi organizațiilor europene non-profit și organizează diverse cursuri de instruire sau programe educaționale. Este necesar doar să te înscrii la studiile pe care le-ai ales și ți se acordă cazare și mâncare gratuită.

Conservation Volunteers

Această asociație îți permite să călătorești gratis și să ajuți întreaga omenire. Tot ce trebuie să faci, e să vrei să te implici și să-ți placă activitățile în aer liber. Aici ai să ai posibilitatea să plantezi copaci, să aduni semințe etc.

Proiectul «7» (SE7EN)

Aici sunt adunate mai multe posibilitățile de a fi voluntar, în mai multe domenii. Aceasta înseamnă că poți găsi o ocupație interesantă în orice colț al lumii.

Alege, sunt multe variante!

WWOOF 

Îți plac produsele organice și ești adeptul unui mod de viață sănătos? Perfect, această platformă e pentru tine. Aici vei avea posibilitatea să te delectezi cu bunătăți bio. Însă, pentru cazarea și mâncarea gratuită va trebui să lucrezi 6 ore la fermă. Partea bună  e că  după lucru ești absolut liber.

Autor: Tatiana Stratenco