Programul de emigrare în Canada „Express Entry”: pas cu pas

  • Programul de emigrare în Canada „Express Entry”: pas cu pas
„Express Entry” este un program de emigrare în partea anglofonă a Canadei. Acest program, spre deosebire de cel de emigrare în Quebec, are avantajul că face selecție lunară, iar uneori chiar de două ori pe lună. Pe cât de simplu pare la prima vedere, pe atât de complex și de durată este în practică.

Iar Sandu Manoli, consultant migrație și dezvoltare NEXUS, vine cu un ghid scurt, practic și accesibil tuturor despre cum să-ți creezi și să completezi profilul pe ”Express Entry”. Tot Sandu, te așteaptă pe 8 iunie la un seminar informativ despre ”Express Entry”, în care îți va oferi mai multe detalii și sfaturi utile despre program.

Iată recomandările. 

1. Înregistrează-ți on-line profilul ”Express Entry”

Creează-ți profilul în ”Express Entry” - acesta este primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când te hotărăști să emigrezi în partea anglofonă a Canadei.

2. Completează profilul

Dacă ai creat profilul, nu înseamnă că ești participant la  program. După ce te înregistrezi pe ”Express Entry”, trebuie să completezi profilul, cu toate datele autentice care sunt cerute de program. Înainte de a începe completarea profilului, trebuie să te asiguri că ai testul de limba engleză (IELTS-ul) și ai echivalate diplomele de studii – licență, masterat sau doctorat (asta înseamnă că deja ai trimis documentele la instituțiile abilitate din Canada.) Sfatul Guvernului Canadei este să ai pregătite toate aceste lucruri înainte de a crea profilul.

3. Sistemul calculează punctele

Din momentul în care completezi profilul și ai toate actele necesare pregătite, profilul tău este pus într-un „coș” general. Din acest coș fiecare profil este analizat și punctat. Pentru fiecare categorie a programului se dau puncte – puncte pentru vârstă, experiență, statut familial etc.

În final, se pot aduna maxim 1200 de puncte. Însă strict pentru profil se dau maxim 600 de puncte. Celelalte 600 de puncte se acordă numai în două cazuri – fie pentru că ai fost selectat din una dintre provinciile canadiene, fie ai o ofertă de muncă oficială din partea unui angajator.

4. Dacă ești selectat în primii 3000, trebuie să încarci actele cerute de sistem.

După ce ai înregistrat profilul și l-ai expediat, el este analizat. Dacă ești selectat în primele 3000 de persoane, cu cel mai mare punctaj, vei fi invitat să încarci documentele necesare pentru ”Express Entry”. Ceea ce înseamnă că începe cea de a doua etapă.

N.B. Numărul celor selectați variază de la o lună la alta. Poate fi 3000 sau poate fi 3500, în funcție de cerințele guvernului canadian. Evident, există și un minim de punctaj în care profilul nu este acceptat. Spre exemplu, pentru luna aprilie, 2017, punctajul minim acceptat era de 415.

5. Aștepți trei luni, perioadă în care datele tale sunt procesate.

După ce profilul este acceptat, treci în cea de a doua etapă. Ceea ce presupune încărcarea documentelor. După acest lucru urmează trei luni în care datele tale sunt prelucrate. În această perioadă ei decid dacă profilul tău este potrivit pentru ceea ce caută ei.

6. Depui actele pentru viza de reședință.

În cazul în care ești acceptat și datele tale se potrivesc cu interesele statului canadian, ți se trimite o invitație pentru a depune următoarea listă de acte, necesare pentru obținerea vizei de reședință. După ce depui actele, urmează încă alte trei luni de așteptare. Și dacă lucrurile merg după ”planul ideal”, urmează să primești viza de reședință.

Programul de emigrare în Canada ”Express Entry” este complex – el necesită investiție de timp, bani și dedicare. Din acest motiv, Centrul NEXUS Chișinău organizează un seminar de informare despre acest program. Cu ajutorul nostru câștigi bani, timp și obții sfaturi practice de la cei mai buni experți în domeniul migrației.

Pe 8 iunie vei afla ce înseamnă un profil pe ”Express Entry”, unde îl completezi, ce documente ai nevoie ca să înregistrezi profilul, termenele de depunere, de așteptare și costurile legale pentru viză – cazare, existență pentru prima perioadă în Canada, dar și sfaturi despre cum să obții un punctaj mai bun ca să fii selectat. De asemenea, vei afla cum arată ”candidatul ideal” pentru programul ”Express Entry”. Da, să nu uităm, la noi ai să afli unde te pregătești pentru testul IELTS și unde îl susții.

Grăbește-te să cumperi un bilet pentru participare. Numărul de locuri este limitat.

Biletele pot fi cumpărate de pe iticket.md sau pot fi achitate prin terminale, sau direct la sediul iTicket – str. Pușkin 5a, Chișinău, Moldova.

Investiția: 149 de lei

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!

Ce-ți oferă NEXUS?

  • Servicii gratuite de consultanță referitoare la migrație
  • Informații ample, veridice și din surse autorizate
  • Asistență individuală și suportul întregii echipe
  • Soluții din partea partenerilor noștri
Dacă te-am convins, devino clientul nostru completând câmpurile de mai jos.