DISTRIBUIȚI

În conformitate cu acestea, toți cetatenii straini, inclusiv din Republica Moldova, care pleacă în Rusia cu scopul de a munci sunt OBLIGAȚI să bifeze/însemne în Cartela migrațională (documentul ce se completează la trecerea frontierei Federației Ruse) rubrica ”angajare în câmpul muncii”.

ATENȚIE! În cazul în care se va indica altă rubrică (de ex. turism, tratament etc.), solicitările pentru patente sau permise de lucru pe care le vei depune ulterior la birourile Serviciului Federal al Migrației (SFM) vor fi RESPINSE. Asta se stipulează într-un comunicat informativ publicat pe pagina Agenției Naționale pentru Ocuparea Forțelor de Muncă.

Amintim că începând cu 1 ianuarie 2015, cetățenii altor state care doresc să lucreze legal în Federația Rusă (solicită permis de muncă sau patentă), fie cer dreptul de ședere provizorie, vor fi obligați să prezinte documente ce atestă cunoașterea limbii ruse, cunoașterea istoriei Rusiei și bazelor legislației Federafiei Ruse.

Ce documente trebuie prezentate:

  • Certificatul ce atestă cunoașterea limbii ruse, cunoașterea istoriei Rusiei și a bazelor legislației rusești
  • Document eliberat de organele statului sau de către o instituție de învățământ de pe teritoriul statului ce intra în componența URSS până în anul 1991.

Cetățenii străini ce au obținut permisul de ședere permanentă sau de lucru până la 1 ianuarie 2015, vor prezenta certificatul respectiv la momentul solicitării de prelungire a termenului de ședere legală.