DISTRIBUIȚI

Mii de moldoveni pleacă în străinătate în fiecare an, unii merg la muncă, alții la studii. Unii revin acasă, alții se duc și nu se mai întorc niciodată. Noi nu putem opri acest fenomen, dar nici nu-l încurajăm. Oamenii fac ceea ce vor să facă și ceea ce simt că e mai bine pentru ei. În schimb putem să informăm din surse oficiale cum să aibă parte de o migrație sigură, sănătoasă, fără pericole și la prețuri simbolice.

În era internetului, când totul este la un click distanță, din păcate încă mulți dintre migranți aleg să plătească bani grei celor care ”garantează” contracte de muncă în străinătate, deschidere de viză, ajutor la loteria Green Card etc. De aceea noi suntem aici ca să oferim informații veridice și verificate.

Viza pentru Marea Britanie este la mare căutare în acest an, de aceea, venim cu un articol informativ, prin care o să-ți povestim despre cele mai solicitate 3 tipurile de viză.

1 Viza turistică

Este una dintre cele mai solicitate vize de către moldoveni. Ea se eliberează pentru un timp de la 6 luni până la 10 ani, în funcție de necesitățile pe care le ai. Dar și în funcție de cât de bine știi să argumentezi și să demonstrezi această necesitate. Guvernul Marii Britanii cere așa o lista de acte pentru eliberarea vizei:

 1. Pașaport
 2. Formularul completat pe online și printat
 3. Programarea
 4. Dovada achitării taxelor 170 de euro (pentru viză și pentru serviciile TLScontact)
 5. Extras bancar, care să demonstreze că există un cont activ și funcționează de mai bine de șase luni și are tranzacții pe el.
 6. Să ai un acoperiș deasupra capului și asta să fie demonstrat prin acte. Sunt binevenite și actele care demonstrează că ești proprietarul unei mașini, a unui lot de pământ, etc.
 7. Să demonstreze că există un loc de muncă stabil (contract de muncă).
 8. Certificat de căsătorie, dacă ești căsătorit.
 9. Să demonstrezi că ai unde sta în Marea Britanie și să descrii itinerarul pe care urmează să-l parcurgi.
 10. Dacă mergi la cineva în Marea Britanie e bine să ai o copie a actului de identitate. Iar dacă acea persoană va acoperi cheltuielile de călătorie, trebuie să prezinte și de unde vin acei bani.
 11. Scrisoare de invitație, care este scrisă în formă liberă.

Toate actele care nu sunt în limba engleză trebuie traduse și autentificate. În cazul în care lucrătorii consulari au nevoie de mai multă informație, îți vor trimite lista cu acte necesare prin poșta electronică. În general, procesarea actelor pentru obținerea vizei, durează trei săptămâni

2 Viza de reunificare a familiei

Este o viză ușor de obținut, nu costă nimic, iar perioada de procesare a actelor este de trei săptămâni, ca și în cazul vizei turistice. Cel mai dificil în acest proces este formularul care trebuie completat. În el sunt incluse o mulțime de câmpuri prin care sunt solicitate informați care să confirme legalitatea și  necesitatea reunificării familiei.

Dacă ar fi vorba de oricare țară din UE, ar fi nevoie doar de 3 acte.

 1. Pașaportul partenerului care nu este cetățean UE
 2. Pașaportul partenerului care este cetățean UE
 3. Certificatul de căsătorie, tradus și autentificat, în cazul în care este moldovenesc.

Dar pentru că e vorba de Marea Britanie (BREXIT) la această listă se mai adaugă:

 1. Formularul completat pentru obținerea vizei
 2. Dovadă că soțul muncește în Marea Britanie – contract de muncă, cecuri salariale etc
 3. Dovadă că are unde să stea în Marea Britanie (poate fi și o chitanță pentru energia electrică, dar să fie indicat numele soțului din Marea Britanie)
 4. O scrisoare de invitați

3 Viza de muncă

Este cel mai complicat de obținut, pentru că implică un efort în plus din partea angajatorului. Acesta trebuie să primească de la guvern un certificat de sponsorizare. Cu ajutorul acestui act, el are dreptul să angajeze persoane care se află în afara UE. Acest certificat trebuie să garanteze 28 000 -30 000 de lire sterline salariu pe an.

Viza de muncă se deschide pe o perioadă echivalentă cu durata contractului care ți se oferă. Iar taxa pentru viză începe de la 400 de euro. Și la această sumă se adaugă și o taxă pentru asigurarea medicală pentru emigrare, iar aceasta crește cu cât crește și perioada de aflare a angajatului în Marea Britanie. Dar, pe de altă parte există și o taxă pe care trebuie să o achite angajatorul pentru obținerea certificatului de sponsorizare. Dacă perioada de procesare pentru obținerea vizei e de până la trei săptămâni, obținerea certificatului poate să dureze și două luni. Din acest motiv, procesul de obținere a vizei durează mult și este greu, pentru că angajatorul este cel care trebuie să depună efort.

Acestea sunt top 3 cele mai solicitate vize pentru Marea Britanie, cel puțin acestea sunt cerințele clienților noștri. Deși Marea Britanie eliberează foarte multe tipuri de viză, ele sunt mai puțin solicitate, pentru că ele sunt dedicate unor grupuri restrânse de oameni.

4 Viza pentru artiștiacest tip de viză este unul de muncă de fapt, care este predestinat artiștilor care merg în turnee de muncă.

5 Viza de student clasică și viză pentru studenți de scurtă durată.

6 Viza de muncă pentru antreprenori – acestea sunt vize pentru cei care vor să investească în Marea Britanie sau să deschidă acolo o afacere.

7 Viză în Marea Britanie pentru persoane religioase și preoți.

8 Viză de muncă pentru transfer între companii.

NEXUS completează formulare pentru toate tipurile de viză și oferă asistență și informații la toate etapele de obținere a vizelor.

Pentru detalii, contacați-ne la (022) 22 23 77.

Doar cu NEXUS, migrează pregătit, revino mulțumit!

sursa foto: stocksnap.io