DISTRIBUIȚI

Astăzi venim cu noi informații utile pe care ar trebui să le cunoști dacă ești peste hotare. Cu siguranță știi că poți să apelezi la serviciile oferite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar nu știi cum și când ai putea să ceri ajutorul lor. Din acest motiv îți explicăm noi ce trebuie să faci și unde poți să-i găsești.

Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Datorită Centrului de Apel poți obține rapid informații utile și consultanță necesară, fără a merge la  consulat sau ambasadă. La Centrul de Apel poți să întrebi despre călătoriile peste hotare, obținerea vizelor, obținerea și perfectarea actelor, programul și atribuțiile misiunilor diplomatice etc. În cazul în care ai situații mai complicate sau specifice, operatorii Centrului îți pot face legătura cu un angajat al Departamentului Afaceri Consulare. Iar acesta v-a încerca să găsească o soluție pentru situația ta.

Centrul îți poate oferi suport informațional și în situații de urgență. Angajații Centrului îți pot oferi consultații în caz de deces, dispariție fără veste sau reținere/arest în străinătate.

Pentru mai multe informații și detalii, accesează: http://www.mfa.gov.md/centrul-apel/ce-este-centrul-apel/

Centrul de Apel poate fi contactat la 0 80 090990 (din Republica Moldova) și la +373 22 788722 (din străinătate).

Centrul activează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova).

De asemenea poți contacta Centrul la adresa de e-mail: callcenter@mfa.md.

Proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine”:

Ambasada vine mai aproape de tine este un serviciu prin care lucrătorii diplomatici vizitează regiuni sau chiar țări unde nu există o reprezentanță permanentă.

De exemplu, te afli în Sankt Petersburg și trebuie să îți prelungești pașaportul și te întrebi – ce să fac? Ai două opțiuni, fie pleci la Moscova la consulatul R. Moldova să îți prelungești actele sau contactezi Ministerul Afacerilor Externe și întrebi când va veni consulul la Sankt Petersburg.

Cunoașterea și apelarea la acest serviciu îți poate salva banii, timpul și energia.

Pe http://www.mfa.gov.md/ambasada-vine-de-tine/  găsești tabelul-grafic al deplasărilor funcţionarilor consulari în teritoriu în cadrul proiectului „Ambasada vine mai aproape de tine”.

Ai întrebări? Nu ezita să obții răspunsuri documentate!

Doar cu NEXUS migrează pregătit, revino mulțumit!

sursa foto: http://www.workinsports.com/