DISTRIBUIȚI

Cetățenii au dreptul de a introduce în Republica Moldova, fără achitarea taxei vamale și altor impozite, bunuri a căror valoare în vamă nu depășește suma de 300 euro (anterior valoarea a fost limitată pînă la 200 de euro). Scutirea de impozite este valabilă dacă bunurile din bagajele personale ale călătorilor NU sunt destinate activităţii comerciale sau de producţie.

Valoare neimpozabilă în sumă de 300 de euro se aplică și trimiterilor poștale internaționale. Astfel, cetățenii pot primi, prin intermediul trimiterilor poştale internaţionale, bunuri cu condiţia că valoarea lor în vamă nu depăşeşte suma de 300 euro şi nu sînt destinate activităţii comerciale sau de producție.

ATENȚIE! Această sumă de 300 de Euro trebuie să includă și costurile de transportare, inclusiv serviciile de poștă. De exemplu, sunteți în SUA și ați procurat un aparat de fotografiat pe care doriți să-l expediați celor dragi, acasă. Pentru a-l trimite acasă veți achita suplimentar serviciile de curierat care includ ambalaj special, transport etc. Așadar, dacă prețul acestui aparat este de 300 de Euro, valoarea lui în vamă va fi mai mare,  

Ce mărfuri poți introduce în Moldova o singură dată fără a plăti taxele află aici.