DISTRIBUIȚI

15 beneficiari ai taberei vor fi selectaţi din Moldova, 75 din diaspora moldovenească şi 10 din diaspora românească. Copiii din diaspora se pot înscrie la programul DOR direct aici – http://dor.md/node/6.

Pentru copiii din ţară am pregătit un concurs naţional de creaţie. Elevii cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani trebuie să completeze o cerere de participare şi să expedieze o lucrare artistică care să definească cel mai bine conceptul de dor. 15 copii care vor trimite cele mai bune lucrări vor fi selectaţi să participe la tabăra din această vară, în perioada 20-28 august. Pentru a vă înscrie în concurs şi a afla mai multe detalii, accesaţi http://nexusnet.md/rom/dor.


Iar ca să vă convingeţi că merită să faceţi acest lucru, am adunat impresiile participantelor de la ediţia DOR de anul trecut.

„Anul trecut am participat la cea mai senzațională tabără de vară din Moldova. DOR reprezintă o frumoasă oportunitate de a promova cultura Moldovei, dar și de a stabili legături de identitate națională cu tinerii din diasporele lumii: Canada, Grecia, Italia, Spania, Ucraina și Romania! Am petrecut o săptămînă de vis împreună cu ceilalţi participanţi la tabără. Am beneficiat de lecții de la cei mai emeriți meșteri populari. Şi am avut parte de o excursie de Ziua Independenței la Chișinău, unde am organizat împreună un flashmob!
Dacă îți dorești să înveți cum să joci țurca, să confecționezi lucruri de artizanat, propriile accesorii lucrate manual și să-ți petreci serile de august alături de cei mai talentați artiști din Republica Moldova, te invit să aplici la Centrul de Servicii N​EXUS, unde, cu siguranță, originalitatea, ambiția și entuziasmul tău îi va impresiona, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul meu! „

(Diana Ţăruş Ungheni, câştigătoarea concursului NEXUS Moldova, participantă a proiectului DOR 2015, ediţia III)

                                     DOR 2015

„Tabara DOR a fost o experiență de neuitat, care mi-a oferit posibilitatea sa cunosc diferite persoane. Am rămas plăcut surprinsă şi totodată cu lacrimi în ochi când a venit timpul despărțirii. 7 zile pline de farmec şi experiență inedită. Aşa am terminat pe o notă pozitivă vara – cu noi prieteni, noi descoperiri şi cele mai frumoase amintiri care s-au întipărit pentru totdeanuna!

Va îndemn cu mare drag să participaţi la concursul organizat de NEXUS Moldova şi să trăiţi o experienţă unica la tabăra DOR”.
( Olivia Oleandra, Ungheni câştigătoarea concursului NEXUS Moldova 2015, participantă a proiectul DOR, ediţia III )

„Experienta la DOR a fost una nemaipomenită. Nu pot reda în cuvinte ce au însemnat acele 8 zile la tabară. Am cunoscut oameni noi, frumoşi si speciali. M-am atasat uşor de ei şi mi-a fost nespus de greu să mă despart de ei. Oameni a căror stil de viaţă este diferit de al meu. Ne despart distanţe lungi, dar asta nu ne-a împiedicat să ne împrietenim şi să legăm relaţii frumoase. Programul DOR a reuşit să promoveze adevăratele valori naţionale şi să unească împreună cu NEXUS şi BRD tinerii din diaspora şi să le amintească despre originile lor comune. Am trăit cele mai inedite şi penetrante momente. Am cunoscut actori talentaţi, dar şi oameni politici, chiar și pe Primul Ministru…

Nu am crezut vreodată că aş putea trăi atâtea emoţii pozitive, realizări şi experienţe de viaţă alături de oameni unici, într-un timp atât de scurt.
Vreau să mulțumesc tuturor – Programului DOR, BRD şi NEXUS pentru acele 8 zile şi acele clipe de neuitat. Continuaţi să uniţi şi să apropiaţi oamenii!”
(Andreea Cojocaru, Edineţ, câştigătoarea concursului NEXUS Moldova 2015, participantă a proiectul DOR, ediţia III)