DISTRIBUIȚI

Pentru cei care provin dintr-un stat non-membru al UE, viza poate include câteva condiţii privind restricţionarea orelor de lucru sau a tipului de muncă pentru care pot fi angajați. De aceea consultă pagina de Internet a Guvernului Marii Britanii pentru mai multe informaţii referitoare la condiţiile aferente vizei tale.

Drepturile la care ai acces depind de ce tip de lucrător ești.
În general, conform legii există trei categorii de lucrători în Marea Britanie: ”salariaţi”; ”lucrători” – cum sunt cei ocazionali sau temporari – şi ”lucrători pe cont propriu” (freelancer). Despre fiecare tip în parte citește aici.

Dacă vrei să afli în detalii despre cum este remunerată munca, fă click aici.

Despre orele de lucru, pauzele de odihnă și concediul anual citești aici.

Informații despre drepturile femeilor însărcinate, îndemnizația de maternitate și alte drepturi ale proaspetelor mămici găsești aici.

În general, poți citi tot ghidul accesând acest link.

Ceea ce am vrea să te atenționăm pe final este că poți suna oricând la Serviciul de Consiliere, Conciliere şi Arbitrare (ACAS), instituție publică ce promovează raporturile de muncă optime. Linia fierbinte oferă răspunsuri la întrebările din domeniul muncii şi sfaturi generale legate de drepturile la locul de muncă ale angajaţilor şi angajatorilor.

Tel.: 0300 123 1100

Program de lucru:

luni – vineri, de la 8:00 până la 20:00

sâmbătă, de la 9:00 până la 13:00

De asemenea, poți apela la linia de asistenţă privind dreptul la remunerare şi muncă. Această linie de asistenţă este un serviciu guvernamental confidenţial ce oferă consiliere cu privire la salariul minim pe economie, agenţiile de ocupare a forţei de muncă, programul de lucru, drepturile lucrătorilor agricoli şi munca prin intermediari.

Tel.: 0800 917 2368

Program de lucru:

luni – vineri, de la 8:00 până la 20:00

sâmbătă, de la 9:00 până la 13:00.